Öntészeti tevékenység

A Metalloglobus Fémöntő Kft. egyedülálló kapacitásokkal rendelkezik ón és ólom ötvözetek előállításához és megolvasztásához. Frissen, a munka és környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve alakítottuk át az öntésre használt tereket, ahol a gáz fűtésű kemencéink találhatóak. Gyártásunk során külön kezeljük az ólommentes és az ón ólom ötvözeteket a szigorú gyártási előírásokat követve.

Kemencéinkben az anyag összetételétől függően 3000 – 5000 kg fémet tudunk egyszerre megolvasztani. Ezeket alulról gáz égőfejekkel melegítjük 450 – 500 °C-ra, majd ezeket a megolvasztott anyagokat kollégáink a későbbi munkafázisoknak vagy vevői igényeknek megfelelő méretű kokillákba öntik, majd kerülnek az öntvényeink félkész termékként a termelésünkbe vagy késztermékként a vevőinkhez. A beolvadt fürdők kémiai összetételét szintén vizsgáljuk a laboratóriumunkban.

Rendelkezünk még magasabb hőmérsékletre melegíthető üstökkel, illetve kisebb olvasztásra alkalmas tégelyekkel.

Öntödénkben az alábbi terméket állítjuk elő:

  • forrasztó ón ötvözet tömbök porgyártáshoz vagy későbbi felhasználáshoz
  • különböző lágyforrasz ötvözetek tömbösítése, egybeolvasztása, előkészítése feldolgozáshoz
  • ón-ólom ötvözetek gyártása későbbi feldolgozáshoz vagy formába öntve
  • csapágyfém ötvözetek
  • alakos forraszok (pl. Solderal ötvözött pálcák)
  • különböző alakú, kémiai összetételű ólom öntvények (pl. sugárvédelmi tégelyek vagy ablaksúlyok)
  • tőkesúlyok, ellensúlyok öntése

Cégünk ólom és forrasztó ón hulladékot is vásárol fel gyártó illetve kereskedő partnereitől egyaránt. A vásárolt anyagokat a bevizsgálás előtt az üstökben megolvasztja, majd kiönti a vas kokillákba.

Szintén vállaljuk bonyolultabb, összetettebb projektek megvalósítását is, aminek során maró illetve felületkezelő kapacitásokkal, festéssel is rendelkező partnereink igénybe vételével megmunkált ólomöntvényeket tudunk a vevőink számára kínálni.

Vállalatunk ón és ólom termékek gyártásával és kereskedelmével foglalkozik. Fennállásunk során széles szakértelemre és egy meghatározó jelenlétre tettünk szert a forrasztó ón, ólom huzalok és ón-ólom ötvözetek gyártásának területén.

Ez egy demó áruház tesztelési célokból — a rendelések nem kerülnek teljesítésre.