Ólomhuzal gyártása

A Metalloglobus Fémöntő Kft. rendelkezik a huzalgyártáshoz szükség termelőeszközökkel : présgépekkel és huzalhúzókkal. Vállalatunk több nagy lőszeralapanyag gyártó céget lát el a lőszer mag alapanyagaként felhasznált ötvözött vagy ötvözetlen ólomhuzalokkal. Ólom huzalokat 0,8 – 10 mm átmérővel gyártunk, a vastagabb átmérőjűeket használják a fegyvergyártók, míg a vékonyabb huzalokat horgászfelszereléseket gyártó partnereink vásárolják meg.

Amennyiben a vevő úgy kéri, antimon hozzáadásával állítjuk elő a kért ólom ötvözetet, erre a későbbiek során az alakításhoz keményebbé, alakíthatóbbá teszi a huzalokat, kevésbé fognak a préselés során benyomódni.

Jellemző összetételek az ólomhuzalok gyártása során:

  • Pb99.97
  • Pb99.985
  • PbSb09
  • PbSb1,5
  • PbSb2
  • PbSb3

Az ólom öntvény ezután kerül a sajtolás fázisába, ahol a gyártás során korszerű, német gyártású, nagy nyomású sajtoló gépekkel állítjuk elő a huzalt a vevői előírásainak és toleranciájának megfelelően. A legyártott huzalokat egyutas faorsóra, műanyag orsóra csévéljük, vagy kötegelve raklapra vagy dobozba pakoljuk, hogy védjük a huzalt a szállítás során esetlegesen fellépő sérülésektől. Amennyiben vékonyabb huzal szükséges, a lágyforrasz huzaljaink előállításához hasonlóan a húzógépeink segítségével a huzalt nyújtani is tudjuk. A vékony huzalokat a forrasztó ón ötvözetekhez hasonlóan kisebb műanyag orsóra tekercseljük.

Termékeinkhez minden esetben minőségi bizonyítványt állítunk ki, ami a termék fizikai paraméterei mellett a korábban egyeztetett kémiai összetételt is garantálja vevőink számára, biztosítva a homogén összetételt egy-egy adag esetében.

Az anyagminőség a vevőinkkel egyeztetve kerül kialakításra, sok esetben a tiszta alapanyag felhasználása az elvárt, de a még versenyképesebb ár elérésére vevőink számára magasabb szennyezőarány (jellemzően ón és bizmut) elfogadása mellett kínálunk másodlagos nyersanyagból (ólomhulladék) előállított termékeket is. A specifikáció pontosításában szakképzett és tapasztalt kollégáink szívesen segítséget nyújtanak vevőinknek.

Ez egy demó áruház tesztelési célokból — a rendelések nem kerülnek teljesítésre.