Metalloglobus cégcsoport története majdnem 90 éves múltra tekint vissza, a céget 1923-ban Weiss Manfréd alapította. A háború után a céget államosították a többi vállalattal együtt és a 45 év alatt a cégcsoport állami monopóliumként működött a színesfémek kereskedelmének területén.

A vállalaton belül 1968-ban alakult meg a Fémöntöde üzem. Itt dolgozták fel a hulladékokat, és erre alapozva kerültek forraszhuzalok gyártásához használható gépek – prések, húzógépek, öntőgépek – telepítésre a cég telephelyén az 1970-es évek közepén.

A rendszerváltás után a cég ismét magánkézbe került, majd az üzletágakat átszervezték és kialakultak a mai üzletcsoportok.

A Fémöntő üzemet 2004-ben az egykori cégvezető Vlaszák Mihály vásárolta ki az időközben Rt-vé alakuló holdingból, azóta pedig a vállalkozás Metalloglobus Fémöntő és Kereskedelmi Kft. néven, önálló cégként igyekszik helytállni a piacon.

A 2004-es év óta a vállalat forgalma a többszörösére nőtt. Jelen pillanatban a cégben 20 fő dolgozik. A cég profiljába belekerült a lőszergyártáshoz szükséges ólomhuzalok mellett a kétezres évek elején az RoHS-nek és a WEE-nek megfelelő ólommentes forraszok köre, majd egy 2012-es nyertes pályázat eredményeképpen gyártunk a modellezők számára felhasználható alacsony olvadáspontú modellfémeket is a hagyományos öntészeti termékeken túl.

Tanúsítványok

 
 

Ez egy demó áruház tesztelési célokból — a rendelések nem kerülnek teljesítésre.