Az automatizálás útján

Robot

Ipari robot beszerzése

A Metalloglobus Fémöntő és Kereskedelmi Kft. 2021-ben befejezte termelésbővítő kapacitását, aminek a keretein belül cégünknél egy új, nagy kapacitású, a kor igényeinek megfelelő, számítógép vezérelte huzalgyártó berendezés kezdte meg a működést. Ezen a gépsoron hatékonyan, gyorsan és jó minőségben tudunk előállítani a partnereinkFanuc robotnek különböző összetételű és átmérőjű ólomhuzalokat.

Célunk az, hogy egy modern, korszerű üzemmé váljuk, és egy olyan munkakörnyezetet teremtsünk, ami a jelen kor munkavállalói számára is egy vonzó alternatívát jelent. Ehhez a nehéz fizikai munkát kellet csökkentenünk, ami elsősorban az olvasztóüstök megrakásánál és a kész orsók leszedésénél jelentkezik. A vállalat emiatt egy FANUC R2000ic típusú hattengelyes ipari robotot vásárolt és épített számára egy robotcellát. Ehhez a beruházásához nyertünk a VEKOP-1.2.6-20 számú pályázaton 28.046.757 Ft-ot (Pályázati dokumentum). A projekt teljes költségvetése 40.066.796 Ft volt, ez a robotcella kiépítésén túl tartalmazza a gyártócsarnok modernizálását is – ebben a nyílászárók cseréje, szigetelés kialakítása, a tető átalakítása valósult meg illetve új ipari padlót kapott az üzemegység .

„Lajos”, ahogy a kollégáink nevezik az új robot munkatársunkat, októberben kezdett el dolgozni nálunk. Optikai érzékelőivel felméri az ólomtömbök helyét, felemeli a szükséges magasságra és betölti az olvasztóüstbe a fémet.

A termelés még hatékonyabbá tételéért, beruháztunk egy manipulátorba, amivel az elkészült orsók könnyedén mozgathatóak a gépről a dobozba vagy raklapra.

Ezekkel a beruházásokkal cégünk elindult a modernizálás és a korszerűsítés útján. Új csarnokunkban modern környezetben termelünk, ahová munkatársaink is örömmel jönnek be.

 

Ez egy demó áruház tesztelési célokból — a rendelések nem kerülnek teljesítésre.